• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putnički avion zalutao u zabranjeni vazdušni prostor Ukrajine

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
Enter Air Boeing 737 Shutterstock

Avion poljske avio-kompanije "Enter er" (Enter Air) je u petak 23. juna na kratko ušao u vazdušni prostor Ukrajine, uprkos činjenici da je nebo iznad ratom zahvaćene zemlje trenutno „zatvoreno“, navodi Aviopress. Boing 737 MAX sa registracionom oznakom SP-ENO je obavljao je let E44665 između Poznanja i Antalije, a malo pre ulaska u vazdušni prostor Slovačke avion je naleteo na olujne oblake zbog čega je pilot odlučio da promeni putanju leta.

Kako navodi avio kompanija, slovačka kontrola letenja je preusmerila avion na vazduši prostor Ukrajine. Mada se trenutno ne zna da li je letelica namerno ili slučajno poslata u zabranjenu zonu, prevoznik dodaje da je "sve urađeno u skladu sa bezbednosnim procedurama". Nakon svega nekoliko minuta preleta iznad Ukrajine, avion je brzo okrenut nazad ka bezbednom vazdušnom prostoru iznad Slovačke.

Enter Air let E44665 Flightradar24.com

Prema podacima za praćenje letova na osnovu javno dostupnih podataka servisa Flightradar24, tokom kratkog leta u ukrajinskom vazdušnom prostoru, avion je bio na visini od 35.000 stopa (10.670 m) i kretao se brzinom od 458 čvorova (850 km/h).

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Poljske i Državna komisija za istraživanje vazduhoplovnih nesreća su saopštile da su pokrenule istragu povodom ovog događaja.

Kako je izgledala meteo situacija u datom trenutku možete videti takodje na Flightradar24:

(Aero.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>